Известие

Collapse
No announcement yet.

Алфа 147/156/ГТ, тема за общи приказки

Collapse
This is a sticky topic.
X
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Супер, само не разбирам що изместваш темата пак в тая посока?
    Питах за сравнение между две жтд-та.
    Но все пак ще ти отговоря, съвсем приятелски:

Аз ТС имам от 1 година и не се оплаквам. Още 1-2 ще го карам и ще си взема нещо по-мощно, по-ново... и пак бензиново. Няма цял живот да съм студент

За тая 1 година ми е кеф че си пълня бутилката за 30 лева и карам 400 километра.
    Кеф ми е и да му чувам звука като изпреварвам, а на светофарите като чакам не чувам нищо
    Кеф ми е че като закачих диагностиката и ми излезе една грешка - ламбда сонда - стотина лева и един час ръчен труд в гаража. А през това време приятел рециклира турбо на 1.9тди за 810 лева. Купихме си колите по едно и също време
    Кеф ми е че за 2400 лева си купих кола на малко километри (пише 140 000 и на километража и на МЕС-а) с волан, седалки, лост изглеждащи като нови. Каквото от окачването свалих от тая кола всичко е оригиналното. Ламбда сондата също.
    За съпоставка приятел има 156 2.4, на което МЕС-а му показа 400 000км. Интериора му е същия, но само като модел. Иначе на волана е изтрит и канта на дървото и кожата, педалите изтрити, топката на лоста и е паднал лака...

Изобщо не ме вълнува дали някое си жтд ще ме бие 0.2 сек до 100, като съм карал 2.4 и знам как трака и колко неприятно се кара. И други дизели съм карал, не е за мен явно, няма тръпка, няма обороти... има вибрации и лаг.

Няма нужда да ми обясняваш че съм се преебал в няколко теми, имам си глава на раменете, карал съм, сметнал съм, преценил съм какво ми се кара и какво ще ми излезе по-изгодно.
    156 2.0TS

Comment

• Първоначално публикувано от dhtj Покажи съобщение
      Супер, само не разбирам що изместваш темата пак в тая посока?
      Питах за сравнение между две жтд-та.
      Но все пак ще ти отговоря, съвсем приятелски:

Аз ТС имам от 1 година и не се оплаквам. Още 1-2 ще го карам и ще си взема нещо по-мощно, по-ново... и пак бензиново. Няма цял живот да съм студент

За тая 1 година ми е кеф че си пълня бутилката за 30 лева и карам 400 километра.
      Кеф ми е и да му чувам звука като изпреварвам, а на светофарите като чакам не чувам нищо
      Кеф ми е че като закачих диагностиката и ми излезе една грешка - ламбда сонда - стотина лева и един час ръчен труд в гаража. А през това време приятел рециклира турбо на 1.9тди за 810 лева. Купихме си колите по едно и също време
      Кеф ми е че за 2400 лева си купих кола на малко километри (пише 140 000 и на километража и на МЕС-а) с волан, седалки, лост изглеждащи като нови. Каквото от окачването свалих от тая кола всичко е оригиналното. Ламбда сондата също.
      За съпоставка приятел има 156 2.4, на което МЕС-а му показа 400 000км. Интериора му е същия, но само като модел. Иначе на волана е изтрит и канта на дървото и кожата, педалите изтрити, топката на лоста и е паднал лака...

Изобщо не ме вълнува дали някое си жтд ще ме бие 0.2 сек до 100, като съм карал 2.4 и знам как трака и колко неприятно се кара. И други дизели съм карал, не е за мен явно, няма тръпка, няма обороти... има вибрации и лаг.

Няма нужда да ми обясняваш че съм се преебал в няколко теми, имам си глава на раменете, карал съм, сметнал съм, преценил съм какво ми се кара и какво ще ми излезе по-изгодно.
      Разбирам, "нашето гардже, пее по-хубаво от на комшията славейчето", пожелавам ти да си купиш някой ден супер яка, нова бензинова кола, само имаи едно на ум, колкото по нова е колата, толкова по-трудно се разбира с газовите уредби и кефа за 400 те км., ще отпадне.
      Fiat Punto 1.4GT 1996
      Hyundai Tucson 2.0 2007
      Renault Clio 1.5 2019

Comment

• dhtj, не ме разбирай погрешно, но какви коли точно си карал преди алфата?
        Last edited by ScuderiaItalia; d.m.y г., 01:43.
        Alfa Romeo GT 1.9 16V JTD
        Lancia Musa 1.4i 16V Automatic
        Alfa Romeo 145 1.3 8V Boxer

Comment

• лични рено 1.7 и ауди А4 1.8

чужди съм карал много...
          Ауди а3 1.9тди , а6 2.5тди
          бмв 520и , 525тдс, 320д, 118д
          голф 1.6, венто 1.8, джета 1.4ТСИ, пасат 2.0тди
          две пежа 1.6хди
          мерцедес ц180, ц200, е320цди
          селика 1.8

100% изпускам нещо...
          защо?
          Last edited by dhtj; d.m.y г., 02:06.
          156 2.0TS

Comment

• Питам просто, за да видя имаш ли опит с бензин и дизел от всички марки като цяло. Нормално е всеки да има различна гледна точка, мога да ти кажа моята. Не знам на колко години си, но щом каза, че си към края студент, значи съм на твойте години някъде. Понеже баща ми е тенекиджия от преди да се родя, от малък ходя да му помагам и съм се нагледал и пробвал много коли, всякакви видове. При кола на газ може да излиза наистина малко по-евтино, отколкото дизел, но това, ако бензина е сток. Алфата ти със стокова генерация ли е? Защото аз лично намирам дизела за по-тих и приятен за каране извън града, а нямам гърнета по колата. 1.8цата ми е малко по-удобна в града, заради по-дългите скорости, че не трябва да ръчкаш нон стоп, но пък ме дразни, че й давам газ, тя ручи и не може да тегли. Не е със стокова генерация. Това малко звучи като темата бензин срещу дизел, не че това имах напредвид де. Имам и двете и те си имат плюсове и минуси и всеки е свикнал различно. Преди двете Алфи имах Браво ХГТ с всмукател от Купе турбо, правен изпускател дълъг и генерация на 63мм и звука наистина беше брутален, всеки го е казвал и всяваше много страх в наше село, макар че не беше кой знае какво. Лага, за който говориш е до 2000 оборота, но с ремап и конус точно там наема доста по-лесно. И при бензина го има, до 3000 оборота поне, особено при 1.8 с по-малкия въртящ момент, за разлика от 2.0. Сега преди няма и седмица като си взех колата от Радо, те че гумите ми бяха малко галоши бяха, но на светофара като тръгна и изтегля малко по-бързо и колата върти на всяка скорост. Абе подхилваш се като идиот, пустинята има сила да тегли, заради това повечето хора да им фенове. Отделно, че който иска да си прави колата по-живичка, има един много голям плюс за печката, за разлика от TS-а. И за да не помислиш, че съм заклет дизелджия, бях купил 2.0 турбо от Ланчия 180 к.с. мотор да го сложа в някоя Алфа, най-вероятно на мястото на 1.8цата, но тая изпадна много евтино и се наложи да го продам. За да започне да ти допада дизела, трябва да го покараш известно време, от един път няма да стане. Музата от подписа ме кефи повече и от ГТ-то да я карам в града. От място като дам газ рязко и стой на едно място с пилежи.
            Last edited by ScuderiaItalia; d.m.y г., 04:03.
            Alfa Romeo GT 1.9 16V JTD
            Lancia Musa 1.4i 16V Automatic
            Alfa Romeo 145 1.3 8V Boxer

Comment

• Закупуването на147 1.9 jtd

Здравейте аз съм нов в форума и желая да си закупя алфа 147 1.9 jtd но съм с ограничен бюджет общо взето питането ми е дали 2500 или 3000 са читави като цяло. Аз съм си харесал доста в мобилето изглеждат добре но нз дали си заслужават бихте ли ми дали съвет.благодаря предварително

Comment

• За тия пари, няма да намериш от фейслифта. Поне не и здрава. Преди да вземеш кола, караш я на диагностика. Няма как, да ти каже някой, че ще намериш читава кола. Всичко е на късмет и избор.

Comment

• Първоначално публикувано от Dedi Покажи съобщение
                  Здравейте аз съм нов в форума и желая да си закупя алфа 147 1.9 jtd но съм с ограничен бюджет общо взето питането ми е дали 2500 или 3000 са читави като цяло. Аз съм си харесал доста в мобилето изглеждат добре но нз дали си заслужават бихте ли ми дали съвет.благодаря предварително
                  Dedi, Напиши откъде си. Все ще се намери колега наблизо, който да помогне. Има друга тема, където пускаш линк от Карс или Мобиле с харесаната от теб обява на кола и може да се окаже, че някой я е гледал вече / или е дискутирана по-назад в темата. А още по-добре виж в раздел Продава/ автомобили тук във форума.
                  Alfa Romeo 156 SW 122kW 2004 DISTINCTIVE
                  Lancia Y 1,2 8V 60к.с. 2001g. - на щерката
                  Skoda 100S-в пенсия и КлиоI,1,4 Energy-продадено Opel kadet 1,3 LS sedan 1989 44kW 4 скорости-по неволя-пръдливия Ханс-продаден 0878316296и 0893569553

Comment

• Първоначално публикувано от Dedi Покажи съобщение
                    Ако имаш още около 1500 ще си я направиш читава

Comment

• http://m.mobile.bg/details/11492683331818441 мога 1000 отгоре да дам

Comment

• Блокаж на диференциала, няма. Само Q2 има такова бещо, ама тя е след фейса. Пускай линковете, в другата тема. Че става мазало
                        http://www.cars.bg/c2112496

Comment

• Първоначално публикувано от Ghostface86 Покажи съобщение
                          Блокаж на диференциала, няма. Само Q2 има такова бещо, ама тя е след фейса. Пускай линковете, в другата тема. Че става мазало
                          http://www.cars.bg/c2112496
                          Неискам да е стани да седна

Comment

• Става въпрос, че има избор в София. И на регистрирани коли.

Comment

• След снощния дъжд, забелязах влага в джобовете на предните врати. Днес ще се дупя, да проверя дупките на вратите, но има ли нещо друго, което да гледам?

Comment

• Първоначално публикувано от Ghostface86 Покажи съобщение
                                След снощния дъжд, забелязах влага в джобовете на предните врати. Днес ще се дупя, да проверя дупките на вратите, но има ли нещо друго, което да гледам?
                                Уплътненията
                                Alfa Romeo 156 2.4 20v "TI" - Ex ..
                                Alfa Romeo 147 2.0 TS Selespeed - Ex ..
                                Fiat Bravo 1.9 JTD 105hp - Ex..

Comment

Working...
                                X